Jagttegnskursus
Uanset om du vælger et aften eller weekendkursus, vil du opleve at få en grundig gennemgang af pensum, kombineret med vores e-learningsportal hvor du kan træne når det passer på dig.
Aftenkursus
Vores aften kurser strækker sig over 5 dage, hvor vi starter med 3 teoriaftner, hvor vi gennemgår alt det som du skal bruge til den skriftlige prøve.
Derudover har du altid adgang til vores eget udviklet E-Learningsportal, hvor du kan træne og teste dig selv online når det passer dig
De sidste 2 dage bruges på den praktiske del, hvor vi arbejder med våbenhåndtering og afstandsbedømmelse.
Weekend kurser
Vores weekendkurser kan være enten være over 1 eller 2 weekender.
De kører over 4 dage hvor vi hele tiden skifter mellem teori og praktisk.
Her har du som kursist altid adgang til vores eget udviklet E-Learningsportal, hvor du kan træne og teste dig selv online når det passer dig.
Jagtprøven
Jagtprøven afholdes af Miljøstyrelsen på forskellige skydebaner rundt om i landet. Selve prøven varer ca. 2 timer og består af en skriftlig og praktisk prøve.
Den skriftlige prøve
Den skriftlige prøve består af 40 spørgsmål, som skal besvares ved afkrydsning. Her må aspiranten bruge 30 minutter til besvarelsen. For at bestå prøven skal man have mindst 36 af de 40 rigtige. Til prøven må man ikke anvende hjælpemidler eller modtage hjælp, dog hvis aspiranten er engelsktalende, må man tage en tolk med til at oversætte for sig til prøven.
Prøvetiden er på 30 minutter og er inden for følgende emner:
Jagtlovgivning, Vildtkendskab, Vildtbiologi, jagt og vildtforvaltning, Jagtvåben og ammunition, Etik, jagtteknik og ledelse
Jagtprøven starter altid med den skriftlige prøve og går derefter direkte over til den praktiske del.
Den praktiske del af prøven
Den praktiske prøve afholdes lige efter den skriftlige prøve hvor aspiranten skal vise sikker og hensigtsmæssigt våbenhåndtering til jagt. Man skal færdes med våbnet korrekt rundt i terrænet, hvor to forhindringer, en grøft og et hegn, skal passeres.
Afstandsbedømmelse af 6 vildtfigurer, hvor aspiranten har 5 sekunder pr. figur til at give sit svar, hvor de 5 af de 6 skal være korrekte.
Aspiranten skal vise korrekt skydeteknik og våbenhåndtering herunder ved skydning på 4 lerduer.
Det er dog ikke en forudsætning at man skal ramme de 4 lerduer.
Eksempel på praktisk prøve
Venligst udlånt af Danmarks jægerforbund
Skydeprøver
Du bestemmer selv hvilke prøve du vil gå op til, alt efter hvilken jagtform du gerne vil på.
Haglskydeprøve
For at bestå haglskydeprøven skal der afgives skud til seks højreduer, seks venstreduer og seks bagduer. For at bestå skal to lerduer i hver kategori rammes. Der må maksimalt anvendes 18 patroner til prøven.
Riffelprøve
For at bestå riffelprøven skal aspiranten i valgfri skydestilling i løbet af højst fem minutter fra en afstand af 100 meter placere fem ud af seks skud indenfor en cirkel med en diameter på 20 centimeter. I forbindelse med skudafgivelsen må der anvendes lovligt optisk sigtemiddel, der er monteret på riflen, og hjælpemidler, der kan medbringes og anvendes under praktisk jagt, herunder skydestok og jagtstol.
Bemærk at man skal have gennemført et skydeforløb før man må gå op til riffelprøven.
Bueprøven
Buejagtprøven består af en skriftlig og en praktisk del. Den skriftlige prøve består af 20 spørgsmål, der besvares ved afkrydsning. Når den skriftlige prøve er bestået, kan man aflægge den praktiske prøve. Ved den praktiske prøve skal man ramme træfområdet på mindst 5 af 6 vildtfigurer.
Bemærk at man skal have gennemført et kursusforløb for at få lov til at gå til bueprøven.
Læs om Sørens vej til at blive jæger.
I skal have en stor, stor tak. På kun 4 måneder har i skabt mig en interesse for natur og jagt, jeg aldrig troede muligt. Jeg kendte absolut INTET til det nyttige i jagt, kunne dårligt kende forskel på andre dyr end hund og kat, og mit eneste våbenkendskab var slangebøsse og “bue og pil” – og så idag har jeg bestået jagtprøven, helt uden fejl. Vildt! Det hele skyldes 3 ting: Et fantastisk e-lerning program, fantastiske lærer-kræfter (Klaus og folk i AAFF) som formidler svært stof på en nem måde, og gode våbeninstuktører. Og sidst men ikke mindst, et fantastisk administrativt overblik, der ikke lader nogen “tabt på gulvet”
Tak for et godt kursus.
Søren Larsen